245923433 387436773094900 5794325178025875218 n

För integrering av kvarvarande spädbarnsreflexer.

Har du problem med att hålla uppe din kropp, ont i nacke, axlar och ländrygg, går med fötterna inåt eller utåt, har svårt att läsa eller skriva, är okoncentrerad etc..?

Anledningen till att reflexerna inte är integrerade kan vara många. Dels kan det vara att spädbarnet inte har utveckalat reflexen, dels kan det vara att den är utvecklad men barnet har inte t.ex varit så mycket på golvet som det skulle och därför inte integrerat dem. Det är så mycket gosigare att gå med babyn i famnen, hjälpa den att rulla runt istället för att den ska göra det själv, låta barnet gå alldeles för tidigt, osv. Redan integrerade reflexer kan bli aktiva igen vid olyckor eller övriga trauman och stress. Det blir ett fantastiskt resultat med behandlingen och rörelseträningen.

Pris rytmisk rörelseträning – reflexintegrering, 1 till 2 timmar, 550 kr.

Från ADHD-kille till vanlig tonåring

Artikel av Gunilla Ladberg, fil dr i pedagogik

Många av de barn som har diagnoser som dyslexi, ADHD eller olika svårigheter med koncentration och inlärning har en gemensam problematik i botten. De har kvar primitiva rörelser i form av spädbarnsreflexer, som hos de flesta barn integreras och underordnas mer mogna rörelsemönster när barnet växer upp.

Det finns dock metoder, än så länge relativt okända i Sverige, för att komma åt dessa reflexer och integrera dem, även senare i livet.