Kan utföras på arbetsplatsen!

Fyll dina meridianer med energi

Akupunktur grundar sig på att det i kroppen cirkulerar energier som följer vissa kanaler eller s.k meridianer. Meridianerna är relaterade till viktiga organ i kroppen och kopplade till varandra efter ett givet system.
Vi har tolv organrelaterade meridianer, som löper likadant på båda kroppshalvorna. Var och en av dessa meridianer har en kompletterande meridian inom samma element. Utöver dessa tolv finns en mitt på kroppens framsida och en mitt på kroppens baksida. Dessa fjorton är de vanligaste och mest förekommande men det finns ytterligare.
energimassage2-big.jpg

Varje meridian har en fysisk och en psykisk funktion och har dessutom bestämda tider på dygnet då de är starkare respektive svagare. Det tar ungefär ett dygn för livsenergin att återkomma till sin utgångspunkt i lungmeridianen.

Ofta har vi för mycket eller för lite energi i de olika meridianerna och efter en tids obalans följer sjukdomar och ohälsa. För att på nytt skapa balans i flödet behandlar man de berörda energibanorna. Man stimulerar de som är inaktiva och dämpar dem som är överaktiva. Olika kroppsfunktioner stimuleras och stärks genom massagen. Kroppen får en bättre balans och håller sig på så sätt friskare.

Vad är energimassage bra för?

Med energimassage sätter du fart på kroppens energiflöden. Blodcirkulationen stimuleras, genomblödningen i musklerna ökar och lymfsystemet aktiveras. Alla har nytta av behandlingen. Speciellt välgörande är den för dig som har spänningar i axlar, skuldror, nacke och rygg.

Hur går det till?

Jag arbetar med att ganska snabbt trycka på olika akupunkturpunkter enligt ett visst mönster. Du behöver inte klä av dig, då massagen kan ges genom tröja eller skjorta utan problem. Jag arbetar genom rygg, axlar, nacke, huvud, armar och händer. Vissa punkter är ömma och kan göra ont. Det betyder att energin är blockerad på dessa punkter och då är det bara gynnsamt att energin, genom trycket, börjar cirkulera igen.

Hur känns det efter behandlingen?

Du känner dig pigg, energisk och i balans. Verkan kan sitta i i flera dygn. Energimassage ger både en avslappnande och en uppiggande effekt!

Behandlingen tar ca 20 minuter.
Pris: 350 kr.
Boka tid nu! 0733-10 51 47