Massage

Mycket stillasittande och/eller framåtböjd arbetsställning kan så småningom ge en kroppshållning med framåtdragna axlar, "gam-nacke" och kutrygg. Med smärta i rygg/nacke/axlar som följd.
Om nacken, axlarna eller ryggen är stela eller gör ont, och det inte beror på någon sjukdom som behöver behandlas på annat sätt, är massage en bra behandling. Då kan man få mindre ont och större rörlighet.

Triggerpunkter

ryggnacke2-big.jpg
Massage leder också till att vissa hormoner släpps ut i blodet. Hormonet oxytocin ger en känsla av lugn och ro i kroppen och mängden stresshormoner minskar. När man behandlas frisätts även endorfiner, som är kroppens egna smärtstillande ämnen.

Ömma områden som ofta finns i spända muskler kallas för triggerpunkter. Genom att töja och massera dem kan smärtan lindras. Det kallas triggerpunktsbehandling.

Hur går det till

Behandlingen består av: massage, stretch och triggerpunktsbehandling av halsmusklerna samt nacke och axlar. Den här behandlingen passar även dig som har nackspärr eller har trötthet i muskulaturen i området.

Jag behandlar kroppens mjukdelar, det vill säga muskler, senor och bindväv, med händerna. Behandlingen får spända och ömmande muskler att slappna av

Hur mår man efteråt?

Det kan kännas på olika sätt när man har fått massage. Ofta har man mindre ont och är mer rörlig. Av en del behandlingar kan man bli trött eller få lite ont, ungefär som träningsvärk, men det går snart över.

Behandlingen tar ca 35 minuter.
Pris: 350 kr.
Boka tid nu! 0733-10 51 47