245923433 387436773094900 5794325178025875218 n

Aftonbladet > Wendela Länk

Lässvårigheten berodde på aktiv spädbarnsreflex

Texten hoppade och huvudet värkte när nioåriga Isabelle skulle läsa.
Synträning och övningar mot aktiva spädbarnsreflexer förändrade allt.
– Jag vet inte hur Isabelles träning fungerar, men jag märker att den fungerar, säger Annika Johannesson bestämt.
Det är nu ett år sedan hon och dottern fick kontakt med optikerna Lena Rasmussen och Anna Eklund på synmottagningen Optokonsult i Stockholm. Annika Johannesson hävdar att deras metod förbättrat Isabelles förmåga att läsa och skriva på ett revolutionerande sätt.
Metoden innebär att Isabelle gör särskilda övningar några minuter om dagen. Viss träning – synträning – är direkt kopplad till ögon och syn. Men flickan gör också rörelser som involverar stora delar av kroppen. Till exempel att gå på alla fyra och sätta i höger hand och vänster fot samtidigt, att slå kullerbyttor och att göra ”snöänglar” på golvet.
De stora kroppsövningarna ska utveckla Isabelles hjärna – bland annat åtgärda hennes spädbarnsreflexer, som enligt Optokonsult stör synen.

Harmoni.

Nu bekräftar västerländsk vetenskap det buddhistmunkar vetat i tusen år: medi­tation är bra för välbefinnandet. Magnet­kameran avslöjar varför: När vi fokuserar på en enda sak under längre tid, ökar aktiviteten i vänstra sidan av ­pannloben – vilket skänker lugn och lycka.